* Index * Titzie  * Kiwi * Cera *Nemo *Om mej * Valpar * Nyheter * Uppdaterat *Fotoalbum* Vi minns *Länkar * Lollo *Gästbok * Utställningar 2017

Presentation

        Jag fick ingen Newfoundland för att vi bodde i lägenhet i Solna. Min pappa berättade för mej om dessa goa nallebjörnar.

Han hade träffat en uppfödare i Södertälje, som födde upp Newfoundlandshundar under kennelnamnet Omnimacks. Så jag fick istället börja som kennelflicka på Lutamossens kennel 1973! Där var jag varje lov.

Där födde man upp, Newfoundlandshundar, Keeshond och Riesenschnauzer. Jag trodde jag hade kommit till paradiset. Där fanns Lutamossens Cliff Kaiser, Kläms Black Padatjoska, Karilands Carmen, m.fl . Fick nu äntligen stifta bekantskap med NEWFOUNDLANDSHUNDEN !!! Jag var såld !Jag köpte min egen Newfoundland 1990. Detta var möjligt på grund av att jag var mammaledig med mina tvillingar och vi bodde i hus. Jag fick kontakt med Birgitta Flogner på Mini Bears kennel , jag köpte en hane vid namn "Trollet". Mini Bears Emon Sunflower som avled 2002-09. Pågrund av hög ålder 12.5 ÅR!!!! Han bodde sedan en längre tid tillbaka hos en vän till mej Therese Sjölander-Pettersson och hennes man Tomas och barnen Desiree och Richard.

Jag köpte en omplacerings tik av Mini Bears kennel "Felicia". Hon kom till oss 1992. Vi fick våran första valpkull dec-92. Felicia fick somna in den 20 januari 2000. Sorgen var stor. Hon fick tumörer i juvret och lungorna. Jag köpte en tik 1994, Mini Bears Loving Girl, som till min stora lycka blev Svensk utställningschampion, men tyvärr ville hon inte bli mamma, hon flyttade till Göteborg och fick gå i pension. Hon bor hos Micke där hon fortfarande får sova i sängen! När jag fyllde 40 år köpte jag en födelsedagspresent till mej själv, Krambjörnens Golden Pocket Pie! Tyvärr kan jag inte para henne som hon har armbågsfel, men hon är våran maskot. Nu har jag Colargols Kjempe-Diva "Diva" hemma, som kommer från Norge, där jag fick äran att köpa henne av Anette Höije i Augusti 2000.

Det är en stor tik med ett ljuvligt temperament! Vi hoppas att hon ska bli mamma våren 2004. Diva har två valpkullar i Norge och som det ser ut nu, lämnar hon mycket friska valpar. Louise har nu börjat tävla juniorhandling med Diva. Det går väldigt bra! Hon vann på Sturby lokalakennel klubb i September 2001. Hon kommer att tävla på Stora Stockholm den 16 December som Sveriges hundungdom anordnar! Hon kommer att tävla på SKK utsällningar mer under år 2002, där målet är att kvala till Stora Stockholm 2002. Louise kvalde till SM juniorhandling i Avesta 15/6 2002 Domare: Cindy Pettersson I början av 2003 fick jag förtroendet att ta över Colargol´s Thelma , en dotter till Diva och Foreman Louise blev distriksmästare i juniorhandling 18/5-03. Louise har kvalat till Stora Stockholm och ska tävla SM i juniorhandling 13 December 2003 Vilken avslutning på 2003 Louise gick till semifinal på Stora Stockholm SM i Juniorhandling Hon slutade som delad 6:a av 60 ungdomar. Diva lämnade oss i stor sorg och saknad den 2 Juli 2005 Jag trodde inte att det kunde göra så ont! Saknaden är obeskrivlig Vi älskade dej så ÄLSKADE DIVA!.
Tack Gunvy för förtroende det är ljuvlig vit svart valp som har kommit in i vårat hem som, en ljus fläkt
Titzie blev mamma första gången 2010-10-21 Se valpar


Foto Shakaela Persson Ward